25.2.21

Latterbomber

For en uke siden, ble jeg ferdig med å lese Latterbomber – Vitser for barn. Dette har sikkert vært den morsomste bokopplevelsen jeg har hatt i hele mitt liv.

Alt startet når kona mi fant boken på et boksalg, og tenkte det kunne vært fint for oss å lese sammen med barna. Så da startet jeg å bruke boken på leggingstid, med å bladde gjennom og lese et par vitser jeg synes var morsomt for dem. Det ble fort populært! Noen dag senere, så bestemte jeg meg for  å lese alle vitsene fra starten av, og det har bydd på ganske mange morsomme kvelder, da de skulle høre 2 sider med vitser før søvn.

Og det var ikke bare noen få ganger som hendt at en av oss har fått latterkrampe på grunn av denne boken 😊

I tillegg, så startet vi en tradisjon av å spørre på frokostbordet hvilke vitser som husket vi fra dagen før. Og det var også en bra måte å øve på minne, samtidig som vi gjenopplevde en del latter.

Det som også er interessant er at jeg før hadde tenkt mange ganger på vitser som en måte å være morsom på. Jeg vet at barna typisk synes at jeg er en morsom kar. Jeg har alltid likt å leke med barn. Mens, blant voksne, kan jeg lett le, men veldig sjeldent klarer jeg å få noen andre til å le (jeg tror at jeg blir fort for seriøs i voksens verden). Derfor hadde jeg tenkt at å ha en del vitser klar i hodet kunne vært en fin måte å få andre til å le, når situasjonen for det oppsto.

Men, dessverre, har jeg lest mest av boken nå i pandemien, og da har jeg ikke klart å dele mange vitser med kollegaer og venner ennå, i disse tider med få sosial interaksjoner. Men jeg gleder meg å kunne prøve på det når vi begynner å treffe andre oftere i framtiden igjen!

No comments: