28.12.15

Politi

For noen uker sider klarte jeg å bli ferdig med Politi (Jo Nesbø, 2013, 526 sider). Den var en ny og veldig fin opplevelse, som bare holdte til de store forventingene som jeg hadde med den kontinuasjonen av Harry Hole sagaen.

Til å være helt ærlig, hadde jeg litt problemer med å engasjere meg så dypt i boken i de første 300 sider. Og med dette mener jeg ikke at boken var ikke bra, men bare at det føltes litt rart for meg at ingen av andre detektiver kunne bli intelligente nok for å gå én steg videre i etterforskninger, selvfølgelig på grunn av den manglende Hole, som ville da begynne å redde alle, da han kom på banen etterhvert.


Men det er den eneste tingen som jeg kunne klage litt på i denne boken, og det er ikke nok til å dempe glede som bok ga meg. For det, særlig i de siste 200 sidere, gjorde jeg en ting som på lenge hadde jeg ikke gjort: jeg rett og slett kunne ikke stoppe å lese!


Og da ble jeg våkende neste en hele natt for å nå slutten av boka. Og det var på grunn av en stor spenning som bare en mester som Nesbø kunne skape.


Derfor kan jeg bare anbefale Politi på det sterkeste, og bli takknemlig for at det finnes en så fin bok som kan, samtidig som den hjelper meg å lære mer norsk, vær en verdensklasse opplevelse i roman lesning.

No comments: