27.7.15

Gjenferd, av Jo Nesbø

Jeg er veldig glad i å kunne skrive min først post noensinne på norsk! Og grunnen for posten er også noe jeg er veldig glad i: den første romanen jeg har lest på norsk!

Da jeg kom til Norge, for litt mer en tre år siden, å lære meg språket og kulturen var en prioritet. Etter noen år av intensive studietimene, føler jeg meg endelig komfortabelt nok til å lese en først bok helt på norsk.

Og den boken som jeg valgte for å begynne med var Gjenferd (Jo Nesbø, 2011, 456 sider). Valget her har to forklaringer: en er at jeg hadde lest mye om Jo Nesbø fra før, og visste at ham er en glimrende forfatter (noe som mer en 20 millioner kopier solgt verden rundt er nok til å bekrefte); den annen grunnen var at jeg visste også at en veldig god krim roman kunne fange meg til siste siden, uten at jeg ga opp på grunn av språket vanskeligheter.

Jeg kunne ikke valgt bedre. Gjenferd er fantastisk. Glem Agatha Christie, om du synes hun er liksom den best én kan bli i krim sjangeren. Jo Nesbø er så god med dette av å tilkoble masse detaljer sammen, og på en så riktig måte, at jeg tok feil mange ganger om hvor ville historien gå hen. Og det er bare en master som kan gjøre dette som han gjorde i Gjenferd.

Så, jeg kan bare anbefale at du leser Gjenferd, om du ikke har gjort det allerede. Og jeg gleder meg til neste historien med Harry Hole detektiven – i Politi boken. Jeg håper ikke bare å ha det gøy, men også at jeg kan beherske språket litt bedre etter det.

1 comment:

Ana Lucia said...

Veldig interessant post! Jeg ser frem til å lese denne boken også! Klemmer,